Over ons
Al sinds 1929 is Stadius de speciaalzaak als het gaat om zuivere kwaliteit aan de juiste prijs. Een malse steak, entrecote of een gebraadje wordt volgens uw wensen vers afgesneden.
​
Voor een lekkere wok, fondue, gourmet, barbecue of een heerlijk koud buffet bent u eveneens op het goede adres.
Stadius werd reeds meerdere malen bekroond op vakwedstrijden.
Onze gekende vleeswaren, die wijd en zijd door onze klanten gewaardeerd worden, zijn het resultaat van jarenlange ervaring als ook onze trouw aan tradities en de volledige inzet van ons vakkundig personeel.
Ons team
Andreas Geiregat
Atelier
Andreas werk sinds 2013 zeer gedreven in de keukens van Stadius. Met zijn diploma van zowel slager als kok heeft hij absoluut oog voor detail, kwaliteit en perfectie.
Kurt Van Heule
Winkel
Kurt is nog steeds een drijvende kracht in Stadius, en staat sinds de opening het Stadius Local in de winkel in Sint-Amandsberg.
Dean Messany
Winkel / Traiteur
Dean staat in de Stadius City, waar hij zorgt voor een vlotte service in de winkel, het nodige papierwerk verzorgt en zich ook toelegt op de traiteurdienst.
Team
Atelier / Winkel
Stadius zou niet kunnen zijn wat het is zonder onze gemotiveerde ploeg. We zijn trots onze klanten dankzij hen te kunnen verwennen.
Alles vers bereid
“De 150 soorten vleeswaren die je hier kan kopen, kan je nergens anders kopen” getuigt Kurt. “We bereiden ze iedere week in eigen atelier, met vakmanschap en authentieke recepten zonder bewaarmiddelen, smaakstoffen, kleurstoffen en geurmiddelen. En vooral met veel liefde voor onze ambacht!”
Een rijke geschiedenis
Stichter Richard Stadius gaf zijn vakmanschap van generatie op generatie over, tot Kurt in 1991 den ‘Vleeschwinkel’ zoals dat destijds genoemd werd, overnam. Kurt leerde ‘den stiel’ van zijn stagemeester Norbert Van Speybroeck die op zijn beurt ‘den stiel’ geleerd had bij Stadius.
In 2013 kwam Andreas in het team. De opening van de 2e winkel in 2018 vormde de kers op de taart. Kurt ontfermt zich nu over de winkel in Sint-Amandsberg, terwijl Andreas en Dean de winkel in Gent verder uitbaten, en daar ook ter plaatse alle bereidingen zelf blijven maken.